Clearfield® Tuotantomenetelmä

Clearfield® Tuotantomenetelmässä kasvinjalostajat ja kasvinsuojeluaineita valmistavat yritykset ovat yhteistyössä kehittäneet menetelmän, jossa kasvilajit ja kasvinsuojeluaine sopivat käytettäväksi yhdessä.

Clearfieldissa käytetty jalostusmenetelmä tuottaa lajikkeita, jotka kestävät tiettyjä rikkakasvien torjunnassa käytettäviä valmisteita.

Tämä jalostusmenetelmä, joka on maailmanlaajuisesti hyväksytty ei-siirtogeeniseksi, tarjoaa torjuntaratkaisuja monille viljelykasveille.

Vaikka viljelijät viljelevät pelloillaan eri kasveja, heidän tavoitteensa ovat samat; mahdollisimman suuri ja laadukas sato sekä hyvä taloudellinen lopputulos.

Clearfield Tuotantomenetelmä tarjoaa tähän tuen räätälöidyllä ratkaisulla, jossa jalostettu viljelykasvi ja sopiva rikkasvien torjunta-aine toimivat saumattomasti yhdessä.

Clearfield® rypsin ja rapsin jääntikasvien torjunta

Käytössä maailmalla useilla viljelykasveilla.

Clearfield Production System (Tuotantomenetelmä) kehitettiin ja otettiin ensimmäisenä käyttöön maissilla USA:ssa 1992. Sittemmin jalostus on tuottanut myös Clearfield-rapseja eri puolille maailmaa.

Laajimmin Clearfield Tuotantomenetelmää käytetään öljykasveilla (Canola) Kanadassa. Clearfield –lajikkeet on jalostettu käyttäen perinteistä takaisinristeytysmenetelmää.

Ylös