Follow a Farmer profili: Samuel Jussila

Jussila Farm, Suomi

Kanta-Hämeen Janakkalassa 130 hehtaarin sukutilaansa viljelevä Samuel hoitaa lähes kaikki tilansa työt yksin. Jussilan tilalla on omaa peltoa 100 hehtaaria ja 30 hehtaaria on vuokrattua. Metsää löytyy 200 hehtaaria. Päätuotantosuunta on siemenviljely ja suorakylvöä tilalla on harjoitettu jo vuodesta 2004 lähtien. Samuel työskentelee myös osa-aikaisesti neuvojana mm. kuminaa ja öljyhamppua viljelyttävässä yrityksessä ja pitää luentoja maatalousoppilaitoksille. Kasvinsuojelu ja erilaiset testit omilla pelloilla ovat olleet lähellä sydäntä aina. Kaikkea saatavissa olevaa tietoa yritetään mahdollisuuksien mukaan mitata ja hyödyntää. Hyvän taloudellisen tuloksen taustalla on usein iso sato ja siihen Jussilan tilalla pyritään.

  • Viljelykasvit: Syysvehnä, kevätohra, herne ja kumina
  • Tuotteet: Priaxor, Curbatur, Medax Max, Revystar XL

Viljelyfilosofia

Hyvän taloudellisen tuloksen taustalla on usein iso sato ja siihen pyritään. Samuel työskentelee tilalla pääosin yksin ja on mitoittanut myös konekaluston sen mukaan. Tilalta löytyykin esimerkiksi vain yksi traktori. Kaikkia toimintoja mitä tilalla tapahtuu mitataan tai seurataan jollain tavalla oli kyse sitten työtunneista tai puitavan sadon määrästä. Niiden avulla toimintaa yritetään tehostaa joka vuosi.

Maatilayritys

Kanta-Hämeen Janakkalassa sijaitsevaa sukutilaa tilaa Samuel on itse viljellyt vuodesta 2004 lähtien. Samana vuonna tapahtui myös siirtyminen suorakylvöön. Tilan päätuotantosuunta on siemenviljely. Muu tilalla tapahtuva toiminta liittyy maatalousneuvontaan ja sen lisäksi metsätaloutta harjoitetaan noin 200ha alalla.

Viljely

Tilalla viljellään 130 hehtaarin alalla monipuolisesti eri kasveja. Repertuaarista löytyy useimpina vuosina mm. kevät- ja syysviljoja, kuminaa, öljyhamppua, hernettä sekä myös nurmikasveja. Hän tuottaa myytävää siementä läheiselle siemenpakkaamolle. Pääkasvina kasvukaudella 2022 on syysvehnä. Maalajit Janakkalassa vaihtelevat multamaasta, hyvinkin savipitoisiin maihin.

Tuotteet

Samuel mainitsee kasvinsuojelun yhdeksi isoimmista kiinnostuksen kohteistaan viljelyyn liittyen ja kasvukaudella 2022 Samuelin suunnitelmissa on käyttää ainakin seuraavia BASF:in tuotteita: Priaxor, Curbatur, Medax Max, Revystar ja Neutralize pesuaine. Mahdollisia tilatason kokeita on tulossa myös uusilla aineilla ja näistä mainittakoon tautiaineet Balaya sekä Revytrex ja PPS biostimulantti.

Tapaa seitsemän maanviljelijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta ja inspiroidu koko kauden 2022 ajan!

Muut profiilit

Ylös