Follow a Farmer profiili: Jens-Martin Roikjær Bramsen

Feldum tila, Etelä-Jyllanti

Feldumin tilalla Etelä-Jyllannissa Jens-Martinilla on 250ha kasvintuotannossa. Kokonaisuudessaan 155ha on omaa maata, kun taas loput ovat vuokramaita. Tilan koosta huolimatta hän viljelee osa-aikaisesti. Jens-Martin työskentelee talvisin aina 1. huhtikuuta asti Kööpenhaminan yliopistossa elintarviketieteiden laitoksella. Jens-Martin tekee paljon töitä sen eteen, että saa mahdollisimman monipuolisen viljelykierron ja suunnitteluun käytetään aikaa. Hän pyrkii jatkuvasti parantamaan ja optimoimaan kasvintuotantoa ja hän kokeilee tänä vuonna ensimmäistä kertaa pinaatin siementuotantoa.

  • Viljelykasvit: Vehnä, kaura, kevätohra, rypsi ja nurmensiementuotanto
  • Tuotteet: Käyttää ja testaa BASF-tuotteita

Viljelyfilosofia

Jens-Martin haluaa kehittyä, oppia uutta ja levittää osaamista. Hän rakastaa kasvinviljelyä, jossa talous on läpileikkaava ja määräävä tekijä. hän haluaa syventyä yksityiskohtiin ja rassata vanhoja koneita. Hän käyttää myös paljon aikaa töiden aikatauluttamiseen ja viljelykonseptin kehittämiseen. Jens-Martin on kasvintuottaja ja hän kehittää viljelyään viljelemällä useaa arvokasta kasvia.

Hän osallistuu Follow a Farmeriin, koska hän rakastaa asioihin syventymistä. "Se on voimavara elämäni kaikilla osa-alueilla – ja minä haluan myös jakaa kokemuksiani, jotta muut viljelijät voisivat saada niistä hyötyä”, hän jatkaa.

Maatilayritys

Jens-Martin viljelee Jyllannissa sijaitsevaa Feldum Gård-tilaansa yksin ja osa-aikaisesti. Ainoa ulkopuolinen apu tulee kirvesmiesryhmältä, joka auttaa häntä sadonkorjuun aikaan joka vuosi. Jens-Martin harrastaa ainoastaan kasvinviljelyä ja hänen tavoitteenaan on optimoida tuotantonsa 7-vuotisen viljelykierron avulla. Lisäksi hän viljelee muun muassa rairuohoa ja harrastaa lisäysviljelyä.

Viljely

Yhteensä 250 hehtaarillaan Jens-Martin viljelee vehnää, kevätohraa, rapsia ja siemennurmia sekä siementuotantoa. Maaperä on erittäin viljavaa ja Jens-Martin tähtää siihen, että sekä maaperä että kasvinjalostus antaisivat 100 prosenttia. Hän suunnittelee myös aloittavansa pinaatinviljelyn.

Tuotteet

Feldum Gård käyttää ja testaa erilaisia BASF-tuotteita.

Tapaa seitsemän maanviljelijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta ja inspiroidu koko kauden 2022 ajan!

Kaikki profiilit

Ylös