Follow a Farmer

Hannu Eskola, Loimaa

Follow a Farmer profiili: Hannu Eskola

Loimaa, Suomi

Varsinais-Suomessa Loimaan Kojonkulman kylässä 379 hehtaarin tilaansa viljelee 32-vuotias Hannu Eskola. Iso-Eskolan tilalla on omaa peltoa 305 hehtaaria ja vuokrattua 74 hehtaaria. Hannu on päätoiminen kasvinviljelijä ja viljellyt tilaa sukupolvenvaihdoksen jälkeen vuodesta 2015 lähtien. Tavoitteena on aina suurin mahdollinen sato ja aikaisemmin hyvällä menestyksellä satokisoihin osallistunut Hannu kertoo osallistuvansa Follow a Farmer konseptiin erittäin suurella mielenkiinnolla.

Viljelyfilosofia

Hannun viljelyfilosofiaan kuuluu pitää pellot hyvässä kunnossa ja panostaa erityisesti kasvien alkukehitykseen. Tällöin lähtökohdat suureen satoon ovat paremmat. Viljely on voimaperäistä ja tilalla käytetään aina tilanteeseen sopivaa kylvö- ja muokkaustapaa. Ajatusmaailma on ottaa sopivan rennosti “sillai ko sopivasti varisee” mentaliteetilla. Syyskylvöisiä kasveja pyritään pitämään viljelykierrossa mahdollisimman paljon ja avoimin mielin tulee kokeilla myös uusia kasveja.

Maatilayritys

Iso-Eskolan tila sijaitsee Varsinais Suomessa Loimaan Kojonkulmassa. Tilan päätuotantosuunta on kasvinviljely jota harjoitetaan 379 peltohehtaarin alalla. Metsää on 133 hehtaaria, jonka hoitoon panostetaan enemmän talviaikaan. Suurimman osan tilan töistä Hannu tekee itse ja isä auttaa minkä ehtii. Kaikki pellot sijoittuvat alle 7 kilometrin päähän tilakeskuksesta.

Viljely

Tilalla ylläpidetään monipuolista viljelykiertoa ja kasvivalikoima onkin laaja kun useimpina vuosina viljelyssä on mm. syysvehnä, kevätvehnä, mallasohra, kaura, syys- ja kevätrapsi, ruis, kumina ja herne. Tänä vuonna Hannu ottaa viljelyyn ensimmäistä kertaa sokerijuurikkaan. Tilan maat ovat pääosin savimaita, joka otetaan huomioon esimerkiksi kylvösiemenmäärää laskettaessa. Puimurista löytyy satokartoitus ja kahteen traktoriin on ostettu automaattiohjaus. Kerääjäkasvien hyödyntämistä viljelykierrossa kiinnostaa Hannua.

Tuotteet

Voimaperäinen viljely yhdistettynä suureen kasvivalikoimaan on antanut Hannulle paljon kokemusta eri BASF tuotteista kuten Priaxor, Curbatur, Revytrex, Balaya, Tooler heavy, Juventus, Fastac, Cleravo, Dash, Medax Max ja Terpal. Viime vuonna laajatehoinen Balaya antoi hyvät tulokset ja tulevallekin kaudelle valmistetta on ja varastossa.

Tapaa seitsemän maanviljelijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta ja inspiroidu koko kauden 2023 ajan!

Tapaa seitsemän maanviljelijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta ja inspiroidu koko kauden 2022 ajan!

Kaikki profiilit

Ylös