Xemium®

Johtavaa suorituskykyä kasvinsuojeluun

Viljelijät ympäri maailmaa luottavat turvallisiin ja tehokkaisiin ratkaisuihin kasvitautien torjunnassa. Tehokkaat ja innovatiiviset kasvitautien torjuntaan tarkoitetut valmisteet ovat tärkeä osa kasvinsuojelua, jolla varmistetaan hyvä ja laadukas sato.

BASF on jo vuosia tarjonnut viljelijöille laajan valikoiman luotettavia kasvitautien torjuntaan tarkoitettuja valmisteita. BASF-tutkijoiden ryhmä, joka on väsymättä tehnyt tieteellistä työtä maatalouden hyväksi, on kehittänyt uuden ja tehokkaan tehoaineen SDHI tehoaineryhmään: Xemium.

Xemiumilla on vahva ja pitkäkestoinen vaikutus laajasti eri kasvitauteihin. Sen ainutlaatuinen kyky levitä kasviin tarjoaa ennaltaehkäisevää ja parantavaa vaikutusta kasvitauteihin. Tällä tavoin pelkästään vain tehdä kasvitautien torjuntaa mahdolliseksi erikasveilla vaan se mahdollistaa myös hyvän ja laadukkaan sadon tuottamisen.

Viljelijöille Xemium-valmisteet tarjoavat ratkaisuja joiden avulla saavutetaan menestystä viljelyssä sekä liiketoiminnassa.

Xemium® - tehoaineen poikkeuksellinen leviäminen kasvissa ja pitkäkestoinen suoja

Xemium tehoainetta leviää jatkuvasti lehtipintojen varastoista, mikä takaa tehoaineen jatkuvan imeytymisen. Erityinen molekyylisuunnittelu mahdollistaa sisäänpääsyn ja liikkumisen kasvissa. Tämä yhdessä korkean aktiivisuustason kanssa takaa pitkäkestoisen ja ennaltaehkäisevän sekä parantavan vaikutuksen ja tätä kautta antaa luotettavuutta kasvitautien hallintaan..

Xemium® - parempaa tehoa kasvitauteja aiheuttavien sienten torjuntaan

Xemium estää sienen hengitysketjun erinomaisella teholla. Tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka edistävät sen käytön joustavuutta ja soveltuvuutta joustavilla käsittelyajankohdilla. Uuden pyratsoli-sidontatekniikan avulla Xemium voi tehokkaasti estää Complex lI entsyymin toiminnan.

Tällä entsyymillä, joka tunnetaan myös sukkinaattidehydrogenaasina (SDH), on tärkeä rooli kasvitautisienten solujen hengityksessä.Complex lI antaa solujen energiaan sidottujen elektronien muodossa sekä myös solujen kasvun molekyylirakenteiden lisäksi. SDH-inhibiittori (SDHI) Xemium häiritsee näitä toimintoja.

Xemium ei ole ristiresistentti muiden samalla tavalla toimivien fungisidien kanssa. Laajennettu patogeenispektri mahdollistaa Xemiumin käyttöönoton uudella tehokkaalla toimintatavalla kasveille, jotka eivät ole alttiina karboksamidille. Tällä tavoin viljelijät pääsevät hyödyntämään uutta työkalua taudinaiheuttajia vastaan.

SDHI resistenssin ehkäisemiseksi BASF yhdistää Xemium tehoaineen vaikutustavaltaan eri tehoaineryhmään kuuluvien fungisidien kanssa. FRAC-resistenssien hallintaa koskevien ohjeiden mukaisesti.

Xemium® - vahva ennaltaehkäisevä ja parantava vaikutustapa

Xemium estää tehokkaasti sieni-itiöiden itämisen ja sienirihmaston kasvun. Xemium-tuotteiden suositus on, että niitä tulisi käyttää ennaltaehkäisevästi kestävän resistenssihallintastrategian mukaisesti. Tehoaine on kuitenkin tehokas torjumaan myös jo kasviin iskeneitä sienitauteja. Xemium täydentää siten muita fungisidejä, joilla on eri vaikutusmekanismi.

Xemium® - innovatiivinen formulointitekniikka

Xemium tehoainetta sisältävät tuotteet perustuvat BASF´n innovatiiviseen formulaatiotekniikkaan. Optimoitu poikkeuksellinen suorituskyky: peittävyys, imeytyminen ja sateenkestävyys.

Kuvassa oikealla: ylempänä Xemium ja alempana referenssi valmiste

Laadukas SDHI-ratkaisu kasvitautien torjuntaan kevätviljoilla: vehnällä, ohralla, kauralla, rukilla ja ruisvehnällä

Uuden tyyppinen SDHI sukupolven valmiste syys- ja kevätviljojen kasvitautien torjuntaan

Ylös